Offert 08- 12 85 85 25

För en ökad tillgänglighet.

Med hjälp av dörrautomatik blir era lokaler, och de mest frekvent använda passagerna, lättillgängliga för alla. Vi installerar olika typer av automatik till era dörrar och använder alltid säkra och kvalitativa produkter som håller. Dörrautomatik kan användas både för inomhus- och utomhusbruk och oftast öppnas dörren automatiskt med hjälp av rörelsesensorer, knapptryckningar eller passersystem.

Dörrautomatik är en teknologi som används för att öppna och stänga dörrar automatiskt vilket innebär att det erbjuder en mängd fördelar både i kommersiella och privata miljöer. Som oftast nyttjas dörrautomatik i de passager som ska vara lättillgängliga för alla. Huvudsyftet har länge varit att skapa mer tillgänglighet för personer med funktionsvariationer, det är däremot ett väldigt bra stöd även för de som kommer med händerna fulla eller om det är tunga dörrar som inte alla har kraft att öppna.

Dörrautomatik är särskilt användbart för att förbättra tillgängligheten för personer med nedsatt rörlighet, som rullstolsanvändare eller personer med barnvagnar. Valet av dörrautomatik beror på olika faktorer som exempelvis platsens krav, trafikvolym, tillgängligt utrymme och säkerhetsbehov. Oavsett typ av dörrautomatik är syftet att göra dörröppningen enkel, smidig och säker för användarna.

Det finns olika typer av dörrautomatiks-system beroende hur dörrmiljön ser ut. Några av de olika varianterna är: Skjutdörrar, svängdörrar, teleskopdörrar, automatiska svängdörrar, rörelsestyrda dörrar.

camer
Intresserad av säkerhetslösningar? Kontakta oss!
phone08-12 85 85 25

Fördelar med dörrautomatik

 

Energieffektivitet:

Genom att minska risken för att dörrar står öppna längre än nödvändigt bidrar dörrautomatik till ökad energieffektivitet. Det i sin tur kan leda till minskade uppvärmnings- eller kylkostnader, särskilt i stora byggnader med många entréer.

Säkerhet:

Dörrautomatik kan utrustas med utrustas med olika säkerhetsfunktioner, som exempelvis sensorer, som upptäcker hinder och stoppar dörren från att stängas om någon eller något är i vägen.

Smidiga passager:

I områden där genomströmningen av människor är hög, som exempelvis shoppingcenter, underlättar dörrautomatik genom att skapa smidiga passager utan att användarna behöver öppna eller stänga dörrarna manuellt.

Dörrautomatik till företag

 

Kravet på tillgänglighet i företagsfastigheter kan ibland vara hög, och det ska samtidigt vara bekvämt, enkelt och anpassat för eventuell utrymning. Med hjälp av dörrar som öppnas automatiskt blir era lokaler lättillgängliga vilket gör arbetet effektivare för era medarbetare och ger ett mer välkomnande intryck till besökare. Vill ni öppna med hjälp av knapptryckningar? Ska dörren öppnas om passersystemet registrerar en upplåsning eller ska det vara helt beröringsfritt av hygieniska skäl? Vi hjälper er med den lösning som passar era önskemål.

 

Dörrautomatik till brf

 

Flertalet bostadsrättsföreningar väljer idag att investera i både dörrautomatik och passersystem, och inte sällan sammankopplas dessa för ytterligare effektivisering. Självöppnande dörrar är både bekvämt och ökar tillgängligheten för alla boenden. Ska du ut med cykeln från källarförrådet, eller är händerna fulla på väg ner till tvättstugan? Dörrautomatik till er brf kommer underlätta vardagen för alla boenden. Är ni i behov av att tillgänglighetsanpassa era entréer och utrymmen? Vi på Widesec hjälper er!

Faq

+
Dörrautomatik är en automatisk dörröppnare. Dörrautomatik kan aktiveras av till exempel ett passersystem, armbågskontakt, beröringsfri läsare m.m.
+
Där man önskar att tillgänglighetsanpassa eller förenkla en passage.
+
Kostnaden för ett dörrautomatiksystem kan variera beroende på önskad funktion och typ av dörr.
+
På de flesta dörrar, kontakta Widesec för rådgivning.

Kontakta oss idag.
Vi hör av oss inom 24h.

  Blogg
  2024-02-19

  En mer produktiv arbetsplats med passersystem

  Med ett passersystem får ni en mer produktiv arbetsplats. Ni blir kvitt nyckelhantering och får kontroll på vilka som kommer och går.

  2024-01-22

  Inbrottslarm, trådbundet eller trådlöst?

  Ett pålitligt inbrottslarm är en investering som fungerar som en avskräckande åtgärd och kan snabbt varna ifall obehöriga tar sig in.