Offert 08- 12 85 85 25

Med kameror får ni en direkt översyn över ett område, fastighet eller bostad

Kameraövervakning används främst för att visa och lagra videomaterial men med åren har det produkterna nått allt fler användningsområden i och med att tekniken utvecklats. Numera kan vi bland annat, men hjälp av kameror, räkna butiksbesökare, urskilja människor och fordon från andra objekt i rörelse, läsa av nummerplåtar, analysera rörelsemönster och mycket mer.

Kameraövervakning förebygger inte bara brott utan det kan också stödja er optimering av verksamheten och öka trygghetskänslan på företaget, butiken, i soprummet eller varför inte på lagret? Möjligheterna är många och med mångårig erfarenhet känner vi alltid en stolthet i att få ta fram optimerade lösningsförslag till våra kunder.

Dagens smarta kameror kommer med många funktioner, läs mer om den längre ner! 👇🏼

Om ni har, eller väljer att investera i kameraövervakning, så är det viktigt att ni visar tydligt med skyltar att området/lokalen bevakas. Vi hjälper er såklart med skyltar utformade för er.
Läs mer om vad som gäller för skyltning vid kameraövervakning i vårt inlägg: Skylt kameraövervakning.

kamerabevakning
Intresserad av säkerhetslösningar? Kontakta oss!
phone08-12 85 85 25

Mer än bara brottsförebyggande.

Kameraövervakning har länge använts för att övervaka ett visst område, fastighet eller en bostadsrättsförening, både inomhus och utomhus. Att i efterhand kunna se vad som inträffat förenklar bland annat processen med att lösa brott. Idag är användningsområden flera och till produkterna finns oftast smarta system som möjliggör noggranna analyser av det inspelade materialet.

Med rätt lösning kan ni optimera hela er verksamhet! Ni kan bland annat se och följa antalet besökare i er butik och identifiera de områden där flest personer rör sig.

 

 

Dagens smarta kameror kommer med en mängd funktioner:

 

 • Ljudanalysering:

Kameror kan idag ”höra” vad som händer i omgivningen. Detta är inte att jämföra med ljudupptagning. Kameran sparar inget ljud, men den kan reagera vid eventuellt onormalt ljud, som exempelvis en ruta som krossas. Även om ljudet kommer en bit bort från kameran, och utanför kamerans upptagningsfält, så kan kameran ge larm om att ett onormalt ljud registrerats. Tack vare AI lär sig även kameran vad som är att se som ”normalt ljud” vid den plats som kameran är placerad, på så sätt undviks också fellarm.

 • Rörelseanalysering:

Likt funktionen med ljud så kan vissa av dagens kameror analysera rörelsemönster. Kameran kan larma om en person går igenom en nödutgång, eller om en eller flera personer rör sig i ett ”känsligt område”. Det kan vara kring en lokal dit bara vissa har behörighet, på en parkeringsplats eller kring förrådsutrymmen exempelvis. Vilket område som ska ses som känsligt konfigureras i respektive kamera.

En annan uppskattad funktion är att kamerorna kan analysera hur personer rör sig inom upptagningsområdet för respektive kamera. För butiker är detta särskilt uppskattat då det kan vara till stöd vid varuplacering eftersom vi vet vart kunderna rör sig mest. Vidare kan vi även se vart personer spenderar mest tid, vilket kan vara av en bra anledning eller på grund av någon flaskhals som bör ses över för att få ett optimalt flöde.

 

 

Vi erbjuder bland annat kameror från:

 

axis

 

 

hanwha

 

 

honeywell

 

 

 

 

Kamerorna kan läsa av nummerplåtar och urskilja fordon från andra objekt i rörelse. Möjligheterna är många och det är nästan bara fantasin som sätter gränser.

Kameraövervakning är ett modernt verktyg för att främja trygghet och effektivisera processer som annars kräver mänsklig involvering. Alla våra kameraanläggningar projekteras alltid av en certifierad behörig ingenjör inom CCTV, på så sätt är ni som kund garanterad en korrekt montering och installation.

 

 

 

 

 

 • Avläsning registreringsskyltar:

Har du nyligen besökt ett parkeringsgarage där ditt registreringsnummer visats på en TV-skärm när du kört ut? Denna funktion blir alltmer vanlig och det krävs inga specifika kameror för det enskilda användningsområdet. Vissa av dagens övervakningskameror har denna funktion inbyggd och kan alltså agera både skyltavläsare samtidigt som den övervakar området.

Utöver parkeringar så är funktionen nyttigt även för bilhandlare. Den kan assistera med att hålla koll vilka bilar som är inne på området just nu, och vid vilket tillfälle som respektive bil har lämnat. Inga mer frågetecken om när bilen ankom och lämnade helt enkelt.

 • Molnlagring:

Med kameror med molnlagring slipper ni investera i dyra servrar som inte sällan är ganska skrymmande också. Molnlagring gör videomaterialet tillgängligt dygnet runt direkt via webbläsare eller app och ni blir kvitt eventuellt krångel med att ansluta mot server. Det enda kameran behöver är strömtillförsel, resten sköter den själv.

Faq

+
Du som privatperson har rätt att sätta upp kameraövervakning på din egen tomt eller i ditt hem så länge allmänheten inte riskerar att komma med i bild. Detsamma gäller bilar, båtar, förråd, garage etc.
+
Grunden i kamerabevakningslagen är att se till att kamerabevakning bara används när behovet att övervaka väger tyngre än integritetsintresset.
+
Om ni är en myndighet eller andra som utför uppgifter av allmänt intresse och om ni ska filma där allmänheten har tillträde. Vissa verksamheter har undantag från tillståndsplikt med förutsättning att de följer kravet på upplysning och tystnadsplikt. Denna kamerabevakning måste bedrivas i enlighet med dataskyddsförordningen, exempel på sådana verksamheter kan vara butik, köpcentrum, garage, hotell och restaurang.

Kontakta oss idag.
Vi hör av oss inom 24h.

  Blogg
  2024-07-12

  Så väljer du rätt kamerabevakning

  Går du i tankarna att investera i kamerabevakning, eller har du en befintlig anläggning som börjat bli till åren? Här går vi igenom vad som är bra tänka på innan du gör ditt val.

  2024-04-19

  Artificiell intelligens (AI) och övervakningskameror

  I takt med att tekniken utvecklas har det också inneburit att kameraövervakningen hittat ytterligare användningsområden, mycket tack vare AI.