Offert 08- 12 85 85 25

Ett vanligt förekommande användningsområde för kameraövervakning är exempelvis övervakning av bostäder, butiker, offentliga platser och i företagslokaler och kontor. Oftast sker denna kameraövervakning inomhus men kameraövervakning utomhus är också vanligt förekommande och fler och fler börjar använda sig av detta. Går ni i tankarna att börja övervaka utomhus? Här är några tips från Integritetsskyddsmyndigheten över vad ni bör tänka på:

  • Det är godkänt att sätta upp en kamera som filmar den egna tomten såvida allmänheten inte har tillträde dit. Det är däremot viktigt att inte filmar grannens tomt eller gatan utanför hemmet.

 

  • Om ett företag eller en skola haft problem med exempelvis skadegörelse utomhus och önskar övervaka fasaderna runt byggnaden/byggnaderna, är det möjligt att få tillstånd för sådan kameraövervakning.

 

  • Precis som vid kameraövervakning inomhus, måste man vid kameraövervakning utomhus informera om att övervakning sker. Vad en sådan informationsskylt ska innehålla kan du läsa mer om här.

 

Vi på Widesec har mångårig erfarenhet av kameraövervakning, både inomhus och utomhus. Vill ni undersöka hur ni på bästa sätt kan få koll på era egendomar? Vi är ständigt uppdaterade om både lagar, regler och de senaste produkterna på marknaden för att ni ska få en så trygg säkerhetslösning som möjligt. Kontakta oss idag för en tryggare morgondag.

« »
Blogg
2023-03-29

Olika typer av passersystem (biometriska, Cad-baserade och Nad Keypad-system)

I dagens värld är säkerheten en viktig fråga. I takt med teknikens utveckling blir passersystem allt viktigare för att skydda företag från cyberhot och fysiska stölder.

2023-02-27

Fördelarna med dörrautomatisering för moderna företag 

Automatisering är ett av de viktigaste och mest användbara verktygen som kan användas för att förbättra effektiviteten och säkerheten och samtidigt minska kostnaderna.