Offert 08- 12 85 85 25

Har bostadsrättsföreningen (brf) bekymmer med oreda i soprum? En problematisk fråga för många bostadsrättsföreningar idag är ordningen och hanteringen i deras gemensamma soprum. Felsorteringar och sopor som inte är tillåtna kan komma generera stora kostnader för er brf. Allt fler har börjat installera kameror i hopp om att få bukt med den kostsamma problematiken.

Överväger ni att installera kameror i arbetet med att få ordning och reda i ert soprum? På Widesec har vi hjälpt flera bostadsrättsföreningar (brf) med övervakning i deras olika gemensamma utrymmen, däribland soprum. Många undrar ofta vad som gäller för denna typ av kameraövervakning och lagen säger att övervakning av utrymmen som allmänheten inte har tillträde till, inte kräver något tillstånd. Det innebär att ni som bostadsrättsförening (brf) inte behöver söka tillstånd för er övervakning.

Viktigt att tänka på är att noga och tydligt informera samtliga boenden om att beslut tagits om att skaffa kameraövervakning. Därefter är det noga att det finns tydlig information om att man övervakar och varför man gör det. Detta kan göras med hjälp av skyltar och i de fall som all information inte kan täckas på skylten är det viktigt att det finns fler källor att söka informationen genom, exempelvis en hemsida. Läs mer om vad er skylt för kameraövervakning ska innehålla här.

Behöver ni hjälp med att få bukt på problemen i soprummet? Kontakta oss idag!

« »
Blogg
2023-09-16

Vad betyder larmklass?

Företag som installerar inbrottslarm måste ibland uppfylla en viss larmklass. Larmklassen beror på hur företagets verksamhet ser ut, och syftet med dessa klasser är att etablera en allmän branschstandard för säkerhet.

2023-06-14

Vilka lagar och regler gäller vid kameraövervakning för bostadsrättsförening?

Vid kameraövervakning för bostadsrättsföreningar måste man följa relevant lagstiftning och regler.