Offert 08- 12 85 85 25

En mer produktiv arbetsplats med passersystem

Du läste rätt. Med hjälp av ett passersystem kan ni få en mer produktiv arbetsplats. Förutom att ni blir kvitt nyckelhantering och får kontroll på vilka som kommer och går så finns det många andra bra anledningar till att ett passersystem är värt investeringen.

 

Fördelarna med passersystem är bland annat att:

 • Ett passersystem ökar säkerheten genom att se till så att dörrar som ska vara låsta, hålls låsta. Det ser till att stoppa obehörig från att ta sig in i era lokaler där ni med hjälp av systemet ser till så endast behöriga personer ges tillstånd komma in vilket minimerar risken för intrång och stöld.
 • De som har behörighet att administrera systemet kan enkelt hantera användartillgångar genom att ändra behörigheter eller lägga till nya användare. En flexibel och effektiv lösning för den som vill ha kontroll över vem som har tillträde till lokalerna utan att behöva lägga för mycket tid på det.
 • Ett passersystem registrerar alla händelser och tidpunkten för dessa när en användare aktiverar sin kod eller kort. Detta är särskilt användbart vid utredning av händelser för att se vem som senast kom in i lokalen.
 • För en brf är det vanligt med gemensamma utrymmen som tvättstugor, miljörum, gym eller festlokaler. Ett passersystem möjliggör enkel hantering av tillträde och bokning av dessa utrymmen. Ni som brf kan även själva styra under vilka angivna tider som de boende ska ha tillgång till lokalerna.

 

Så, hur hjälper detta er till en effektivare arbetsplats?

Med ett modernt passersystem kan förbättra anställdas produktivitet på flera sätt, exempelvis:

 • Åtkomst till lokaler och utrymmen:
  Med ett passersystem försvinner behovet av fysiska nycklar vilket gör att de anställda enkelt kan komma åt de lokaler som de behöver ha åtkomst till med en blipp/ett kort för att kunna utföra sitt arbete. De anställda behöver alltså inte ha massa nycklar som de springer runt med, delar mellan sig och som också riskerar försvinna och hamna på villovägar. Att alla har ett eget kort eller en blipp för att kunna ta sig dit de behöver sparar tid.
 • Anpassningsbarhet:
  Ett passersystem kan enkelt anpassas efter företagets särskilda behov. Det kan inkludera olika nivåer av åtkomst för olika anställda, eller anpassade scheman för olika avdelningar och personer som utför tjänster likt städning, fruktleverans etc. Detta skapar en flexibel arbetsmiljö där anställda har tillgång till det de behöver, när de behöver det. Passersystem ger möjlighet att följa och analysera hur de olika lokalerna och utrymmena nyttjas vilket kan vara användbart för att effektivisera arbetsflöden och optimera användningen av företagets resurser. Kanske finns det utrymmen som är helt oanvända och kan göras om för något annat mer värdefullt och användbart
 • Besökare:
  För företag som ofta har externa besökare kan passersystemet förenkla besöksadministrationen för de som ansvarar för detta. Den ansvariga kan enkelt skapa temporära åtkomstkort för besökare och hantera tillgång till specifika områden under deras besök. På så sätt slipper besökaren bli hjälpt in till de lokaler som denne ska ha åtkomst till under besöket. Det går också använda för att hålla koll på vilka besökare som befinner sig i lokalen, och när dessa lämnat.

 

Ett passersystem kan bidra till effektivisering på flera sätt, det är dock väldigt viktigt att använda passersystem på ett sätt som respekterar och balanserar behoven av säkerhet och anställdas integritet. På Widesec har vi god erfarenhet när det kommer till passersystem och hur dessa kan nyttjas på bästa sätt. Hör av dig till oss idag för en vidare dialog om hur ni kan effektivisera det dagliga arbetet med ett bra passersystem.

« »

Kontakta oss idag.
Vi hör av oss inom 24h.

  Blogg
  2024-04-19

  Artificiell intelligens (AI) och övervakningskameror

  I takt med att tekniken utvecklas har det också inneburit att kameraövervakningen hittat ytterligare användningsområden, mycket tack vare AI.

  2024-03-11

  Strategisk placering av övervakningskameror

  Hur kamerorna ska placeras är en viktig del för att säkerställa en så bra övervakning som möjligt.