Offert 08- 12 85 85 25

Vi går in i det nya året med en fortsatt pågående pandemi runtom i hela världen. Nya restriktioner och rekommendationer har ständigt kommunicerats ut till både företag och privatpersoner sedan mars förra året. Samtidigt har kreativiteten satts på prov på flera olika sätt för att vi ska kunna uppfylla dessa regler.

I samband med att den nya pandemilagen röstades igenom i riksdagen, möter du som handlare nu ytterligare åtgärder som du ska följa för att inte riskera vite. Det handlar mycket om att du som handlare ska beräkna och begränsa maxantalet i din butik. Detta ska även dokumenteras och redovisas.

Med tekniken i dagens kameror kan du som handlare få full översikt över din butik och samtidigt ge en tryggare upplevelse till kunderna. På Widsec har vi mångårig erfarenhet av kameraövervakning. Vi använder alltid hårdvara från marknadens ledande leverantörer.

Nedan har vi listat fyra olika fördelar som du som handlare kan få genom att införskaffa, eller uppdatera, din kameralösning.

 • Kameror räknar in- och utpasseringar.

  Kameror kan idag hålla koll på besöksantalet i butiken. Genom att räkna antalet in och utpasseringar håller ni koll på antalet besökare i butiken. Samtidigt slipper ni ha någon som står och räknar manuellt.

 • Presentera besöksantal på skärm.

  Räkneverket från kameran kan presenteras på en vanlig display vid entrén för att redogöra antalet besökare. Den kan även varna om det är för många inne samtidigt. På så sätt möter du som handlare både kraven för att redogöra för butikens maxgräns men även för begränsning av antal personer inne i butiken.

 • Få koll på ert kundflöde.

  Genom att följa besöksantalet får du som handlare kontroll över kundflödet. På så vis kan ni redogöra för vilka tider som är mer trafikerade än andra och era kunder kan planera sina besök utefter detta.

 • Underlätta personalplanering.

  Samtidigt som ni får koll på besöksantal och kundflöde kan ni även optimera er personalplanering. Genom att veta under vilka tider som flest kunder rör sig i butiken kan ni planera in fler respektive färre antal i personalen.

På Widesec hjälper vi er med rätt lösning för att ni på ett enkelt sätt ska kunna möta de nya kraven, oavsett om ni har en befintlig lösning eller inte. Hör av er idag för kostnadsfri konsultation.

« »
Blogg
2023-09-16

Vad betyder larmklass?

Företag som installerar inbrottslarm måste ibland uppfylla en viss larmklass. Larmklassen beror på hur företagets verksamhet ser ut, och syftet med dessa klasser är att etablera en allmän branschstandard för säkerhet.

2023-06-14

Vilka lagar och regler gäller vid kameraövervakning för bostadsrättsförening?

Vid kameraövervakning för bostadsrättsföreningar måste man följa relevant lagstiftning och regler.